Tartalomjegyzék
Az almás zellersaláta egy rendkívül népszerű és nagyon egészséges saláta. Ráadásul szinte egész évben készíthető, mert ezeket az alapanyagokat nem kell nélkülöznünk az év során. Nagyon egészséges és egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Nagy előnye még, hogy számos módon variálható, bármely más zöldséggel, gyümölccsel kiegészíthető, gazdagítható. Önmagában az alma és zeller is nagyon egészséges, de kiegészítve sárgarépával igazi vitaminbomba. Mivel számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak. A kalória tartalmuk sem magas, ezért ez a saláta remek kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek is. Az őszi-téli szezonban immunerősítésre is kiváló választás.
Almás répás zellersaláta recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 nagyobb alma
- ½ citrom frissen facsart leve
- 1 db sárgrépa
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- mustár – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- méz – ízlés szerint (elhagyható)
Az almás zellersaláta elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük – vagy gyufaszál vékonyra vagdossuk – őket.
- Az almával ugyanígy járunk el, de ne hámozzuk le a héját, hiszen abban és az alatt vannak az értékes vitaminok.
- A többi hozzávalóból mártást keverünk, majd ízesítjük sóval, borssal, a frissen facsart citrom levével. Aki édesebben szereti keverhet hozzá mézet, aki pikánsabban, adhat hozzá chili paprikát is akár.
- Alaposan összekeverjük a mártást és hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és almát.
- Óvatosan elkeverjük és ha szükséges utána ízesítjük.
- Érdemes legalább egy fél órára hűtőszekrénybe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
- Még utólag tovább fűszerezhető ízlés szerint.
Kiváló körete lehet húsféléknek, fasírtoknak, sajtoknak, halaknak egyaránt, de önmagában – salátaként – egyaránt remek választás. Pirítósra kenve is érdemes kipróbálni. Jó étvágyat hozzá!
Zeller saláta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeller
Vissza a kategória cikkeihez