Cékla alma zeller turmix

A c√©kla alma zeller turmix egy rendk√≠v√ľli vitaminbomba, melyben az alma, zeller √©s a c√©kla √∂nmag√°ban is j√≥t√©kony hat√°sai √∂sszead√≥dnak. Ňźsszel mind be is rakt√°rozhat√≥, √≠gy a t√©li immunerŇĎs√≠t√©st is megoldhatjuk √°ltala.

Alma: Az alma tartalmaz¬†A-vitamint, √©s B-komplex vitaminokat. C-vitamin tartalma j√≥val csek√©lyebb, mint az egy√©b citrusf√©l√©k√© (citrom, narancs), m√©gis a benne megtal√°lhat√≥ √°sv√°nyi anyagoknak √©s magas rost tartalm√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen nagyon j√≥ hat√°ssal van az em√©szt√©sre. Az √°sv√°nyi anyagai a k√°lium, a kalcium, a cink, a fluor, a j√≥d, a szel√©n egy√ľttesen sz√ľks√©gesek az ellen√°ll√≥ immunrendszer kialakul√°s√°hoz, eg√©szs√©g√ľnk megŇĎrz√©s√©hez. Ezek fŇĎleg az almah√©ja k√∂r√ľl tal√°lhat√≥ak, ez√©rt mindenk√©ppen javasolt a h√©j fogyaszt√°sa is.

C√©kla: A c√©kla szint√©n kiv√°l√≥¬†vitamin- √°s √°sv√°nyi anyag forr√°s. Hiszen megtal√°lhat√≥ benne k√°lium-, kalcium-, vas-, szil√≠cium- √©s magn√©ziumforr√°s, de tartalmaz rezet, cinket, mang√°nt, k√©nt, j√≥dot, kobaltot, kr√≥mot, nikkelt, B1-, B2-, B6- √©s C-vitamint, folsavat, niacint √©s biotint is. Ezen k√≠v√ľl tartalmaz folsavat is, ami j√≥l hat a hormonokra. A rengeteg k√°lium j√≥t tesz a testnek, fŇĎk√©nt az izomzatnak, √©s akkor fejti ki legjobban a vitaminban bŇĎvelkedŇĎ szerep√©t, ha a lev√©t fogyasztjuk. Mivel furcs√°n f√∂ld √≠ze van legink√°bb m√°s z√∂lds√©g, gy√ľm√∂lcs¬†(k√∂rte, ban√°n, uborka, avok√°d√≥) p√°ros√≠t√°s√°val √©rdemes kipr√≥b√°lni,¬†a manaps√°g n√©pszerŇĪ smoothie-knak is gyakori alapanyaga.

Zeller: A zeller is igaz√°n eg√©szs√©ges z√∂lds√©ge, mely sz√°mos betegs√©g eset√©n haszn√°lhat√≥. Reumaellenes, antiszeptikus, v√©rtiszt√≠t√≥, vizelethajt√≥, k√∂ptetŇĎ hat√°sai ismertek elsŇĎsorban. De seg√≠ti a v√°lad√©kok elvezet√©s√©t is. K√ľl√∂nleges tulajdons√°ga, hogy seg√≠t a hormonh√°ztart√°s egyens√ļly√°nak megtart√°s√°ban. √Āsv√°nyi anyagokban √©s vitaminokban gazdag, de magas a rost tartalma is.

Cékla alma zeller turmix

Hozzávalók:

  • 1 k√∂zepes c√©kla
  • egy nagyobb alma
  • 1 s√°rgar√©pa
  • kisebb sz√°rzeller
  • p√°r csepp citrom
  • 1 dl v√≠z

Cékla alma zeller turmix elkészítése

1. A hozzávalókat meg kell tisztítani és feldarabolni.

2. Gy√ľm√∂lcs centrifug√°ba vagy turmixba kell tenni √©s a v√≠zzel meg a citrom lev√©vel √∂sszekeverni. A gy√ľm√∂lcs centrifug√°ban a vitamind√ļs rostok nem ker√ľlnek bele az √≠zletes italba, ez√©rt szerencs√©sebb turmixban k√©sz√≠teni.

A s√°rgar√©pa igaz√°n k√ľl√∂nlegess√© var√°zsolja az √≠z√©t. B√°rmilyen egy√©b z√∂lds√©ggel, gy√ľm√∂lccsel gazdag√≠that√≥, helyettes√≠thetŇĎ. Fogyaszt√°s√°val sokat tehet√ľnk az eg√©sz√©s√ľnk megŇĎrz√©s√©√©rt √©s a jobb k√∂z√©rzet√©rt egyar√°nt.

Zellersz√°r turmix:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeller

Vissza a kategória cikkehez

error: Védett tartalom