Tartalomjegyzék
Manapság egyre nagyobb reneszánszát élik a különböző gyümölcsös, zöldséges rágcsák, mint például az alma chips, banánchips, vagy akár a zeller chips is. Ezeknek az ízletes ropogtatni valóknak nagy előnye, hogy nem tartalmaznak sem hozzáadott adalékanyagokat, sem egyéb cukrokat és a zöldségben, gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok is benne maradnak. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz, és ez az aranyszabály, bármely gyümölcs, vagy zöldség esetén érvényes. Érdemes más gyümölcsökkel, de akár zöldségekkel is próbálkozni, igazán különleges a cékla vagy a lencse chips is. Mindenképpen megér egy próbát a zeller szezonban, mert nagyon különleges és igazi őszi csemege! Talán így még a gyerekek is jobban elfogadják ezt a nagyon egészséges zöldséget.
Zeller chips recept
Hozzávalók:
- 1 nagy darab zeller
- 3 dl olaj
- ízlés szerint só, fűszerek
Zeller chips elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a zellert alaposan tisztítsuk-, majd hámozzuk meg.
- Aztán kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk fel.
- Majd egy mélyebb lábosban forrósítsunk fel olajat nagyjából 5 cm magasságban.
- Majd vegyük vissza a hőfokot az edény alatt és néhány maréknyi zeller szeletet süssünk csak egyszerre benne.
- Néhány perc alatt süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
- Majd szedjük őket szűrőlapáttal papírtörlőre, hogy a felesleges olajat fel tudja szívni.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és még forrón tálaljuk.
Érdemesebb egyszerre nagyobb adagot is készíteni, mert nagyon hamar elfogy. Azonban ne tegyük nagy tálba, dobozokba, mert visszapuhulhat. Inkább tányérra szedjük ne sokat halmozva egymásra.
Fontos, hogy a chipseket mindig közvetlenül sütés után sózzuk, fűszerezzük.
Házi zeller és cékla chips:
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeller
Vissza a kategória cikkeihez