Zeller fesztivál

A zeller nem olyan népszerű zöldség hazánkban, hiszen az íze meglehetősen megosztó, ezért is lenne szükség a népszerűsítésére, akár zeller fesztivál formájában is. Azonban ilyen egylőre nincs. Bár van hazánkban sokféle – zöldséget, gyümölcsöt népszerűsítő rendezvény – zeller fesztivál nem létezik. Pedig a zöldség- és gyümölcs szezonban országszerte számos rendezvényre várják az érdeklődőket.

Zeller fesztivál

Ilyen még nincs hazánkban, de talán egyszer valahol, valakiben megszületik a gondolat erre vonatkozóan is.

Azonban számos egyéb fesztivál várja az érdeklődőket egész évben:

Almafesztivál

Az alma szezon idején országszerte több helyszínen is népszerűsítik a gyümölcsöt a különböző programokkal. Az almatermelő vidékek több településéén – így Kisvárdán, Jánosházán, Rakamazon és Csengeren – is várják Almafesztiválokra az érdeklődőket. Lehetőség van a programokon túl, vásárlásra alma vásárlásra is.

Barackfesztivál

Kecskeméten és Boldogkőváralján is megrendezésre kerül a szezonban a Sárgabarack fesztivál, mely eseményeken minden a sárgabarackról szól. A gasztronómiai és kulturális programokon túl barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt sárgabarack lekvárok kóstolására is lehetőség van. Számos program várja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt.

Céklafesztivál

Céklafesztivál 2016. óta kerül megrendezésre minden év szeptemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szentistvánbaksán. Ezen az eseményen számos termelő kínálja portékáit és céklás ételek sokasága várja az érdeklődőket a céklasalátától egészen a céklás süteményekig.

Eperfesztivál

Eperfesztiválra az eper érésének idején Tahitótfalu és Lajosmizse is várja az érdeklődőket. Mindkét helyszínen az eper szezonban lehetőség van szedd magad akciókban magunknak szüretleni a népszerű, zamatos gyümölcsöt. Mely kiváló alapja a lekvároknak.

Körtefesztivál

Délegyháza és Ököritófülpös is helyszíne Körtefesztiválnak. Az utóbbi településen nagy hagyománya van a körte termesztésének. A rendezvényeken különböző előadások, kiállítások is színesítik a programokat.

Levendula fesztivál

Először 2004-ben Tihanyban került megrendezésre Levendula fesztivál, mely azóta is minden évben megrendezésre kerül a levendula virágzás idején. A kulturális és gasztronómiai programokon túl előadásokkal és levendula szedd magad akcióval is várják az érdeklődőket.

Sütőtök fesztivál

Fonyódon, Zebegényben és az Őrségben is rendszeresen megrendezésre kerül Sütőtök fesztivál. Ahol sütőtök faragási és még sütőtökmag pöckölő versenyre is nevezni lehet. Számos érdekes versennyel és színes programokkal várják ezeken a helyszíneken is az érdeklődőket az őszi sütőtök szezonban.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom