Zelleres burgonyakrémleves

A zelleres burgonyakrémleves rendkívül ízletes, fűszeres étel, mely számos módon variálható. Az egyszerű burgonyakrémleves különleges ízvilágba csomagolva a zeller karakteres ízének köszönhetően. Mely ízvilágot csak tovább fokozhatunk, ha bacon szalonna vagy más sült zsírjával locsolunk meg a krémlevest a tálalás során. A zeller markáns ízét pedigkellemesen lágyítja a burgonya. Érdemes kipróbálni! Ráadásul egész évben – szezonalitástól függetlenül – bármikor készíthetjük. Ráadásul a zeller rendkívül egészséges, számos vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Számos különleges étel alapanyaga, fogyasszuk bátran, mivel a hatása a szervezetünkre igazán jótékony.

Zelleres burgonyakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 1 kisebb zellergumó(kb. 25-30 dkg)
  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 babérlevél
  • csipet őrölt kömény
  • só – ízlés szerint
  • frissen őrölt bors– ízlés szerint

A zelleres burgonyakrémleves elkészítési lépései:

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd összekockázzuk.
  2. A vöröshagymát is pucoljuk meg és vagdossuk apróra.
  3. Az olajat vagy zsírt hevítsük fel, majd közepes lángon pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát.
  4. Majd adjuk hozzá először a zellerkockákat és pirítsuk néhány percig.
  5. Aztán adjuk hozzá a burgonyát is és azzal is forgassuk át az olajon.
  6. Utána engedjük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  7. Adjunk hozzá babérlevelet és sózzuk ízlés szerint.
  8. Majd főzzük fedő alatt addig, amig a zöldségek megpuhulnak.
  9. Ha megfőtt turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt is.
  10. Fűszerezzük után sóval, frissen őrölt borssal és forraljunk rajta még egyet.

Még melegen tálaljuk. Készíthetünk hozzá ropogós bacon szeleteket vagy kockákat. De kínálhatjuk pirított kenyérkockákkal, frissen sült hús zsírjával meglocsolva is. Ellenállhatatlan ízkombináció a végeredmény! Jó étvágyat hozzá!

Burgonyakrémleves:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeller

Vissza a kategória cikkeihez