Zelleres burgonyaleves

A zelleres burgonyaleves az egyszerű hagyományos burgonyaleves feltúrbózott változata. A zeller karakteres íze igazán különleges ízvilágot kölcsönöz ennek az egyébként is népszerű levesnek. Érdemes kipróbálni! Annál is inkább, mert a zeller rendkívül egészséges. Hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért, mivel rendkívül jótékony a hatása. Ráadásul szezonalitástól függetlenül szinte egész évben könnyedén hozzájuthatunk, akárcsak a burgonyához. Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető leves pedig még egyéb számos módon variálható, gazdagítható. Egyéni ízlésünk és otthoni készleteink szabnak csak határt.

Egyszerű zelleres burgonyaleves recept

Hozzávalók:

A zelleres burgonyaleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az összes zöldséget megpucoljuk, majd megmossuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a répát, fehérrépát felkarikázzuk vagy a kívánt formára-, a zellert 1,5 centis kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet összeaprítjuk.
  3. Az olajat vagy zsírt hevítsük fel, majd közepes lángon pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát.
  4. Majd húzzunk le a tűzhelyről és keverjük hozzá a pirospaprikát.
  5. Keverjük el és adjuk hozzá a zellert, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát meg egy dl vizet.
  6. Tegyük vissza a tűzhelyre és néhány 3-4 percig pirítsuk, pároljuk őket együtt.
  7. Majd adjuk hozzá a burgonyát is, és engedjük fel 1,2 liternyi vízzel.
  8. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint és főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem puhára főnek.
  9. Akkor adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is.
  10. Azzal is főzzük még néhány percet és már készen is van.
  11. Akár be is habarható, vagy galuskát is készíthetünk bele, de anélkül is nagyon finom.

Még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Burgonyaleves (krumpli leves):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeller

Vissza a kategória cikkeihez