Tartalomjegyzék
A zellerlé egy rendkívül egészséges, és nagyon finom ital. Aki a zeller ízét nem kedveli az is bátran kipróbálhatja a finoman ízesített lének nincs párja. Szárzellerből készül, mely íze kevésbé karakteres, mint a gumós zelleré. Ráadásul számos egyéb zöldséggel és gyümölccsel összekeverhető, úgy pedig igazi vitaminbombát kapunk! A szárzeller szinte egész évben elérhető a piacok, boltok polcain, nemcsak zeller szezon idején, de tavasszal a legkeresettebb. Hiszen nagyon alacsony a kalória tartalma, így számos diétás étrend alapja. Gazdag vitamin- és ásványi anyagokban, valamint sok benne a szervezet számára hasznos rost is, így a méregtelenítő kúráknál is hatékony. Segítség a könnyebb emésztés és az anyagcsere folyamatok gyorsításánál is. Érdemes kipróbálni.
Egyszerű zellerlé recept uborkával
Hozzávalók:
- 30 dkg szárzeller
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 kiskanál méz
- ízlés szerint frissen facsart citrom leve
Az uborkás zellerlé elkészítése:
- Alaposan mossuk meg a szárzellert és a kígyóuborkát.
- Majd vágjuk őket 4-5 centis darabokra.
- A zöldség darabokat tegyük gyümölcsprésbe, gyümölcscentrifugába, vagy turmixgépbe.
- A gyümölcs centrifugák a rostokat kiszűrik, a turmix jellegű gépekből kinyert lé a rostokat is tartalmazza.
- Akár már így is fogyasztható, de kevés mézzel, frissen facsart citrom levével tovább ízesíthető.
Amennyiben pedig a zöldség karakteres íze nem felel meg az ízvilágunknak, akkor is érdemes fogyasztani, de egyéb más zöldségekkel, gyümölcsökkel keverve.
Kígyóuborka helyett tehetünk hozzá gyümölcsöket. Almával és ananásszal kombinálva nagyon finom, friss gyümölcsös íz a végeredmény. De ízesíthetjük friss gyömbérrel, mentával. Tényleg csak az ízvilágunk és az otthoni készleteink szabhatnak határt.
Zellerlé jótékony hatásai
A zellerlé rendszeres fogyasztása jótékonyan hat:
- a vérnyomásra
- a gyomor- és bélrendszer egészségére
- a krónikus megbetegedések enyhítésére
- az immunrendszerre
- a csontokra
- a szívre
Zellerlé valóban az új csodaszer?
https://femina.hu/fogyokura/zoldseglevek-hazilag/
Vissza a kategória cikkeihez